O nás
Nejlepší věci často vznikají náhodou, a tak tomu bylo i v případě Obžerstvení u kostela. Z výpomoci známému se stal velký rodinný projekt, takové naše druhé dítě, kterému dáváme potřebnou péči a lásku. Obžerstvení u kostela je splněný sen, radost, vášeň a směr, který nás jako rodinu baví a posouvá dál. Proto nás těší, že jsme se dostali i na Gastromapu Lukáše Hejlíka a do jeho nové knihy, a letos i do mezinárodního gastro průvodce Gaullt&Millau jako popularní podnik.
Napsali o nás
David
Už můj děda měl vášeň pro gastronomii a často o vaření mluvil, což mě ovlivnilo při výběru školy. Hned po studiích jsem nastoupil do michelinské restaurace La Degustation. Práce v Praze byla skvělou zkušeností, přesto mne to pořád táhlo zpět za rodinou a přírodou v mých rodných Hlincích. Když jsem byl s dcerou na rodičovské, navštěvoval jsem kurz, v rámci kterého jsem rozvíjel myšlenku podnikání ve foodtrucku. Shodou okolností mě jeden známý požádal o spolupráci, a tak jsem se dostal ke stánku s občerstvením, který stál u kostela. A výzva byla na světě – v roce 2019 jsem se pustil do kompletní rekonstrukce, zařídil novou kuchyň a vymyslel nové menu, které v rámci možností našeho malého foodtrucku posouvám každý rok o kousek dál. V hlavě mám spoustu dalších nápadů a receptů, které bych rád postupně zrealizoval.
V obžerstvení mě najdete téměř každý den od rána do večera, pokud zrovna nejsem na nákupu. Jsem trošku perfekcionalista a potrpím si na pořádek nejen ve stánku, ale i na louce a v okolí. Nejdůležitější je pro mne práce s čerstvými surovinami, kvalita servisu a hlavně spokojenost zákazníků.
Anet
Odjakživa jsem hrozně upovídaná, takže si přes léto užívám setkávání a komunikaci s návštěvníky našeho bistra. Spousta z nich už patří mezi naše přátele a Obžerstvení tak utváří společně s námi. Prioritou pro mne, stejně jako pro Davida, je kvalita, čerstvost a pestrost nabízených jídel a nápojů. Nicméně bez týmové spolupráce, přátelské atmosféry a toho krásného výhledu na kostel a okolí by to nešlo. Největší odměnou pro mne jsou spokojení zákazníci, kteří se k nám rádi vrací a jejich milé recenze. V našem Obžerstvení spravuji sociální sítě, reklamu a veškerou komunikaci se zákazníky a dodavateli. V létě mě můžete často najít ve stánku po boku Davida, kde mám na starost barovou část. Baví mě vymýšlet novinky, které potěší naše zákazníky. Ráda fotím nejen okolí kostela, ale i dobroty v Obžerstvení. A když je čas, běhám po louce a trhám květiny do stánku, nebo si jen tak v klidu vychutnávám skvělou kávu a Míša dezert.
Náš směr
Jídlo je radost a my chceme, aby našim hostům nejen chutnalo, ale také lahodilo jejich oku. Rádi vaříme z kvalitních a čerstvých surovin, které získáváme od lokálních dodavatelů. Milujeme čerstvost, pestrost chutí, bylinky a baví nás zdobit jídla jedlými kvítky, které si sami pěstujeme a sbíráme. Co lze, si připravujeme od základu sami.
S rostoucí návštěvností rostou i naše nápady a sen vše stále vylepšovat a rozvíjet celý koncept. Foodtruck už je nám malý, a tak na louce roste zcela nové Obžerstvení s větším zázemím, které bude otevřené nejdříve od sezóny 2026.
Letos si tedy můžete naposledy vychutnat naší klasickou, ale vymazlenou luční “street food” nabídku.
Otevírací doba 2025
březen
bude upřesněno
duben & květen / So - Ne
11:00 – 18:00
červen / Čt - Ne
11:00 – 19:00
červenec & srpen / denně
11:00 – 20:00
září & říjen / So - Ne
11:00 – 17:30
Info pro hosty
Teplá kuchyně zavírá nejpozději 30 minut před koncem otevírací doby.
Otevírací doba může být zkrácena v případě špatného počasí nebo nízké návštěvnosti.
Chcete nás navštívit mimo naši otevírací dobu? Zavolejte nám a třeba se domluvíme.
Kde nás najdete?
U řeky Berounky u kostela sv. Petra a Pavla, Dolany u Hlinců, Plzeňský kraj.
T: 605 908 495
M: info@obzerstveniukostela.cz