O nás

Nejlepší věci často vznikají náhodou, a tak tomu bylo i v případě Obžerstvení u kostela. Z výpomoci známému se stal velký rodinný projekt, takové naše druhé dítě, kterému dáváme potřebnou péči a lásku. Obžerstvení u kostela je splněný sen, radost, vášeň a směr, který nás jako rodinu baví a posouvá dál. Proto nás těší, že jsme se dostali i na Gastromapu Lukáše Hejlíka a do jeho nové knihy.

David

Už můj děda měl vášeň pro gastronomii a často o vaření mluvil, což mě ovlivnilo při výběru školy. Hned po studiích jsem nastoupil do michelinské restaurace La Degustation. Když Anetka onemocněla, z práce jsem odešel, abych se postaral o rodinu. Během rodičovské jsem se připletl ke stánku s občerstvením a tam se začal psát náš nový příběh. Anet se dařilo, čím dál tím lépe a společně jsme přemýšleli, jak stánek vylepšit. V roce 2019 jsem se pustil do rekonstrukce, zařídil novou kuchyň a kompletně nové menu, které se snažím každým rokem vylepšit. Najdete mě zde téměř každý den od rána do večera, pokud zrovna nejsem na nákupu. Jsem trošku perfekcionalista a potrpím si na pořádek nejen ve stánku a kladu důraz na kvalitu servisu. Rád vařím z čerstvých surovin a vytvářím jídla, která nejsou u Berounky obvyklá. V hlavě mám spoustu dalších nápadů a receptů, které bych rád postupně zrealizoval.

 

Anet

Dříve jsem pracovala v cestovní kanceláři a bavila mě komunikace se zákazníky. Jejich spokojenost a dobré reference pro mě byly na prvním místě. Paralelně s těhotenstvím mi přišla do života zkouška v podobě vážné nemoci, ale měla jsem štěstí na lidi, kteří mi ukázali směr k uzdravení. David mi byl oporou a naše dcera Eliška velkou motivací. K uzdravení mi pomohla spousta změn včetně častých pobytů v přírodě u Davidových rodičů, kteří žijí nedaleko kostela ve Hlincích. Od té doby tam trávíme každé léto od května do září. Kromě péče o dceru mám v Obžerstvení na starost správu sociálních sítí, reklamu, a komunikaci se zákazníky a dodavateli. V létě mě můžete často najít ve stánku po boku Davida. Ráda fotím nejen okolí kostela, ale i dobroty ve stánku a mám zde na starost barovou část. Baví mě společně s Davidem vymýšlet novinky, které potěší i naše zákazníky.