O nás

Nejlepší věci často vznikají náhodou, a tak tomu bylo i v případě Obžerstvení u kostela. Z výpomoci známému se stal velký rodinný projekt, takové naše druhé dítě, kterému dáváme potřebnou péči a lásku. Obžerstvení u kostela je splněný sen, radost, vášeň a směr, který nás jako rodinu baví a posouvá dál. Proto nás těší, že jsme se dostali i na Gastromapu Lukáše Hejlíka a do jeho nové knihy.

David

Už můj děda měl vášeň pro gastronomii a často o vaření mluvil, což mě ovlivnilo při výběru školy. Hned po studiích jsem nastoupil do michelinské restaurace La Degustation. Práce v Praze byla skvělou zkušeností, přesto mne to pořád táhlo zpět za rodinou a přírodou v mých rodných Hlincích. Když jsem byl s dcerou na rodičovské, navštěvoval jsem kurz, v rámci kterého jsem rozvíjel myšlenku podnikání ve foodtrucku. Shodou okolností mě jeden známý požádal o spolupráci, a tak jsem se dostal ke stánku s občerstvením, který stál u kostela. A výzva byla na světě – v  roce 2019 jsem se pustil do kompletní rekonstrukce, zařídil novou kuchyň a vymyslel nové menu, které v rámci možností našeho malého foodtrucku posouvám každý rok o kousek dál. V hlavě mám spoustu dalších nápadů a receptů, které bych rád postupně zrealizoval.
V obžerstvení mě najdete téměř každý den od rána do večera, pokud zrovna nejsem na nákupu. Jsem trošku perfekcionalista a potrpím si na pořádek nejen ve stánku, ale i na louce a v okolí. Nejdůležitější je pro mne práce s čerstvými surovinami, kvalita servisu a hlavně spokojenost zákazníků.

Anet 

Odjakživa jsem hrozně upovídaná, takže si přes léto užívám setkávání a komunikaci s návštěvníky našeho bistra. Spousta z nich už patří mezi naše přátele a Obžerstvení tak utváří společně s námi. Prioritou pro mne, stejně jako pro Davida, je kvalita, čerstvost a pestrost nabízených jídel a nápojů. Nicméně bez týmové spolupráce, přátelské atmosféry a toho krásného výhledu na kostel a okolí by to nešlo. Největší odměnou pro mne jsou spokojení zákazníci, kteří se k nám rádi vrací a jejich milé recenze. V našem Obžerstvení spravuji sociální sítě, reklamu a veškerou komunikaci se zákazníky a dodavateli. V létě mě můžete často najít ve stánku po boku Davida, kde mám na starost barovou část. Baví mě vymýšlet novinky, které potěší naše zákazníky. Ráda fotím nejen okolí kostela, ale i dobroty v Obžerstvení. A když je čas, běhám po louce a trhám květiny do stánku, nebo si jen tak v klidu vychutnávám skvělou kávu a Míša dezert.

Naše mise

Gastrozážitek na nevšedním místě
Čerstvé suroviny a origininální jídla
Rychlá a příjemná obsluha
Kvalitní káva a výborné dezerty

Dříve u kostela přes léto stálo klasické občerstvení s nabídkou párků, klobás, utopenců a dalších podobných pochutin, tak jak je na Berounce zvykem – prostě takový „vodácký standard“. Vídali jsme stále více rodin s dětmi, které už měly až po krk hranolek, párků a smažených jídel. V souvislosti s tím přišla výzva změnit stravování na Berounce a ukázat ostatním, že je jedno, jestli je stánek v Praze nebo uprostřed louky, protože i vodáci, místní a výletníci si zaslouží kvalitní a čerstvá jídla. Využili jsme svých zkušeností k tomu, aby na tomto překrásném místě mohli lidé ochutnat něco originálního, co jinde na Berounce nedostanou.

Vše, co lze, si připravujeme sami z co nejkvalitnějších surovin. Většinu máme od lokálních dodavatelů. Neradi jen přeprodáváme věci bez námi přidané hodnoty. Takže nabízíme jídla například s námi vyrobeným pestem z medvědího česneku, nakládanou červenou cibulkou, kurkumovou hořčicí či čerstvými bylinkami. Každý den chystáme čerstvý zelný salát, který pak podáváme k zapečeným chlebům, nebo přidáváme do našeho hot dogu. V tortillách můžete ochutnat námi vyrobené šťavnaté trhané kuřecí maso.  Co se týče sladkého, s láskou připravujeme náš mrkvový dort, tradiční kynuté skořicové lívance či Míša dezert.